انبار سایت زندگی کاروانی:http://karevani.parsiblog.com/

موقت نوشت/کار شده برای نشریه کانون مهدویت دانشگاه شاهد

بسم ا... الرحمن الرحیم....

عنوان:به جای بیانیه!

سلام!

خوبین؟خوشین؟سلامتین؟

قراره خیلی سریع محضرتون عرض کنیم که کانون مهدویت یاسین دانشگاه- که یحتمل اسمش رو شنیدین- امسال قراره چی کار کنه!

هدفمون اینه هر کاری که میخوایم انجام بدیم ، یه دردی رو دوا کنه!با هر کار کلیشه ای هم به جد مخالفیم و این مسئله ، کار رو دو چندان سخت کرده!

اما ، اگه خدا توفیقش رو به ما بده ، میخوایم پیرامون  مهمترین مسئله جامعه اسلامی امروز ، یعنی خانواده ، با هم گپ و گفت آزاد داشته باشیم! وقتی می شنویم بحث پیرامون خانواده هست،ناخودآگاه پیش خودمون میگیم: دوباره بحثای کلی و تکراری و بعضا به درد نخور ! اصن  یکی از علت هایی که رفتیم سراغ این بحث همین بود ؛ کاربردی نبودن و آپ نبودن بسیاری از حرف های شنیده شده. تا کی باید حرفای کلی و بی مصرف بشنویم؟ خب خودمون هم باید بخوایم دیگه ! والا ! تمام محورهایی که در ادامه عرض می کنیم ، با وضع امروز ما رابطه مستقیم داره! مگه میشه ما آرامش خاطر نداشته باشیم و یک دانشجوی آرمانگرا و طالب علم باشیم؟

 

برا همین ، مصمم شدیم این بحث رو از زاویه ای نو ، پیگیری کنیم.حالا محور های بحثامون چیه؟

اولین موضوع ما ، ساختار یک خانواده اسلامیه. اما قرار نیست که قصه حسین کرد شبستری رو دوباره مرور کنیم! میخوایم ببینیم امروز ، با این همه مشکلات ریز و درشت ، چطور میتونیم کارکرد های خانواده رو حفظ کنیم!یعنی ما به عنوان گل سر سبد خانواده ، چیکار باید کنیم که قوام خانواده هامون مستحکم تر بشه؟مثلا قبلن ها ، پسر پیش پدر کار می کرد و دختر ، کمک دست مادر بود تا زمان ظهور خواستگار! اما اقتضائات امروز ، حتی مهاجرت از زادگاه رو در پی داره!مثلا همین دانشگاه ؛ از صد ها کیلومتر فاصله اومدیم اینجا که ایشالا درس بخونیم!

 

مسئله بعدی که با اون مواجه میشیم ، دوستی هست! یعنی به محض اینکه میخوایم از خانواده فاصله بگیریم ، به پدیده مبارک دوستی می رسیم.بالاخره ما ناگزیر هستیم که برای حضور فعال و پرنشاط در جامعه ، دوستانی رو انتخاب کنیم اما مهم اینجاست: با کی و چگونه ، دوستی کنیم!

اما بعد از دوستی ، به مسئله جالب انگیز ناک " ارتباط با جنس مخالف" میرسیم.بحثی که تا اسمش میاد ، برخی از دوستان ، گارد میگیرن! قراره بیایم این بحث رو مفصل به بوته نقد بذاریم.به طور مثال ، کی گفته رابطه با جنس مخالف بده؟ کسایی که رابطه دارن ، مسلمون نیستن؟ اصن این رابطه در چه چارچوبی هست؟اسلام کلا نهی کرده یا تحجر برخی ، مانع دریافت دقیق نظر اسلام شده؟ و قص علی هذا....!

حالا برای اینکه ما درگیر ابعاد منفی ارتباط با جنس مخالف نشیم ، چیکار باید کرد؟!اینجاست که بحث فوریت ازدواج مطرح میشه! اینکه کی باید ازدواج کرد و اینکه این باید تا ممکن بودن اون ، چقدر فاصله داره؟چه موانعی امروز هست که نمیشه به موقع ازدواج کرد؟چطوری میشه اون مشکلات رو بر طرف کرد؟ اصن میشه؟!

 

بعد از اون به سراغ معیار های ازدواج میریم! بسیاری از ما ممکنه که در آینده ای نچندان دور، قصد ازدواج  داشته باشیم -که البته امیدواریم با کلید آقای دکتر روحانی ، این آینده نزدیک تر بشه!- خب ،معیارای ما چی باید باشه؟کدوم معیارهای ما در اولویت باشه؟ کدوم معیار های ما با اسلام سازگار نیست؟

و در نهایت ، حضور ما در خانواده ای تازه تاسیس! ما چه وظایفی خواهیم داشت؟همسرمون چه وظایفی داره؟ما چه توقعاتی باید از هم داشته باشیم؟ در نقش جدید ، رابطه ما اطرافیان نسبی و سببی چطور باشه؟ و ....

عرض آخر

همه این عناوین ، بحث حاشیه ای زیاد داره؛یعنی موضوعات فرعی در جلسه قطعا مطرح خواهد شد.اینطور نیست که ما بگیم چی باشه و چی نباشه.کارگاه های ما ان شاء ا... مخاطب محور خواهد بود و مثل همایش نیست که همه بنشینند و یکی صحبت کند و تمام. تلاش داریم چیزی مطرح بشه که دغدغه همه ما دانشجویان باشه.ضمن اینکه همه تلاشمان این است که بهترین اساتید و کارشناسان در زمینه خانواده را دعوت کنیم و به گزینه های حداقلی ،‌ به هیچ عنوان فکر نمی کنیم.

عناوین این سلسله جلسات ما "خانواده مهدوی ، مبدا حرکت جامعه ی به سوی ظهور" می باشد. ببینین ، مگه میشه ما خانواده مهدوی نداشته باشیم و داعیه دار جامعه و حکومت اسلامی باشیم؟بیاییم از خانواده خودمان ، طالب ظهور موعود عجل ا...تعالی فرجه باشیم و در نهایت:

در حال و هوای کاروان حسینی باشیم ، مهدی موعود به وعده اش عمل خواهد کرد...

 

وعده ما ، بهشت ظهور...

دبیر کانون مهدویت یاسین